Zonneboiler

Zonneboiler

Er gaat nog altijd veel te veel gratis energie verloren in Nederland. We hebben het dan natuurlijk over de energie van de zon. Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om hier gebruik van te maken. Gaat u graag slim om met de energie die aanwezig is in ons land? Lees dan verder.

Werking zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. De zonnecollector, die op uw dak wordt geplaatst, bevat een speciale vloeistof bevat die door middel van daglicht kan worden opgewarmd. De verwarmde vloeistof wordt in een gesloten systeem naar het voorraadvat gepompt, waardoor het water in het voorraadvat verwarmt kan worden.

Een zonneboiler werkt op basis van daglicht, en werkt dus ook wanneer het bewolkt is. 

In de meeste gevallen kan de zonneboiler worden aangesloten op uw CV-ketel. Deze kan, indien nodig, het water naverwarmen. U komt dus niet zonder warm water te zitten als de zon zich niet laat zien!

Investering terugverdienen

De installatie van een zonneboiler vergt natuurlijk een investering. Maar doordat u gebruik gaat maken van de gratis energie van de zon, en dus ook gaat besparen op uw energierekening, kunt u deze investering binnen afzienbare tijd weer terugverdiend hebben. Gezien het feit dat de energieprijzen alsmaar blijven stijgen, zal het voordeel dat u met uw zonneboiler kunt behalen in de toekomst alleen maar groter worden. 

Heeft u nog vragen?

Wilt u weten wat voor u de investering is die u voor een zonneboiler over moet hebben? Neem dan contact op met Ruijg Installatietechniek! Door uw huidige verbruik in kaart te brengen, kunnen wij een berekening maken van de benodigde capaciteit en dus de investering van uw zonneboiler. Ook kunnen wij een vrij nauwkeurige indicatie geven van wat u uiteindelijk zou kunnen besparen met een zonneboiler. 

Klik hier voor alle ISDE subsidie mogelijkheden!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
Zaterdag
Showroom geopend,
Bel voor een afspraak
© Ruijg Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl