Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Frisse lucht is van essentieel belang voor onze gezondheid. Helaas zijn er talloze mensen die jarenlang door allerlei gezondheidsklachten geteisterd worden, om er vervolgens achter te komen dat deze het gevolg zijn van een slechte luchtkwaliteit in huis of op het werk. Ruijg Installatietechniek kan u, als specialist op het gebied van ventilatie, adviseren over hoe u de luchtkwaliteit kunt verbeteren. 

Een greep uit onze werkzaamheden

Ventileren

  • WTW
  • Mechanische afvoer
  • Co2 sturing

Koelen

  • Airconditioning

Airconditioning

Of het nu gaat om uw woning of uw bedrijfspand, een gezond en aangenaam binnenklimaat is van essentieel belang. Er zijn tegenwoordig zeer effectieve installaties verkrijgbaar, welke in staat zijn om seizoensafhankelijk te functioneren. Met andere woorden: één systeem waarmee u in de winter kunt verwarmen en in de zomer kunt koelen. Deze systemen zijn zowel handmatig als elektronisch te bedienen, en zorgen dat u altijd maximaal kunt presteren; zowel thuis als op het werk. 

Wilt u weten welke verbeteringen er bij u thuis of op kantoor mogelijk zijn door de plaatsing van een aircosysteem? Neemt u dan contact met ons op

Waarom ventilatie?

Ventileren is niets anders dan het verversen van de lucht die aanwezig is in een bepaalde ruimte, om de luchtkwaliteit te waarborgen en verontreiniging te voorkomen. Ongeacht welke ruimte het betreft, de lucht is altijd in meer of mindere mate verontreinigd. Door hier mechanische ventilatie te plaatsen bent u ten allen tijde verzekerd van verse lucht en voorkomt u dat er vervuilde lucht gaat circuleren. Ook voor uw energieverbruik is het aan te raden; verse lucht warmt namelijk makkelijker op, waardoor uw verwarmingsinstallatie minder hard hoeft te draaien om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen.

Mechanische ventilatie

Veel mensen ventileren een ruimte door ventilatieroosters open te zetten, of door een raam open te doen. Echter is dit niet in alle situaties voldoende. In druk bezochte ruimtes bijvoorbeeld. Of wat dacht u van kantoren waar veel mensen in dezelfde ruimte werken? Hierbij is het nog eens extra belangrijk dat de luchtkwaliteit gewaarborgd is. U kunt het zich tenslotte niet veroorloven dat er mensen ziek of onwel worden door een slechte luchtkwaliteit! In dergelijke gevallen is mechanische ventilatie eigenlijk onmisbaar. Of het nu gaat om uw woning of bedrijfspand, Ruijg Installatietechniek kan u van een deskundig advies voorzien op het gebied van luchtkwaliteit en mechanische ventilatie.

Onderhoud ventilatie en systemen

Een mechanisch ventilatie systeem moet ook onderhouden worden. Wanneer er geen tijdig onderhoud wordt uitgevoerd, raken de filters vervuild en zal er alsnog verontreinigde lucht gaan circuleren, met als gevolg dat u alsnog te lijden heeft onder een slechte luchtkwaliteit. Gelukkig kunt u ook voor het onderhoud van uw mechanisch ventilatiesysteem terecht bij Ruijg Installatietechniek. 

Heeft u nog vragen?

Indien u meer wilt weten over onze diensten op het gebied van (mechanische) ventilatie, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder om de luchtkwaliteit te waarborgen!

Navigatie


Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
Zaterdag
Showroom geopend,
Bel voor een afspraak
© Ruijg Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl