CV Optimalisatie

CV Optimalisatie

De meeste woningen in Nederland zijn voorzien van een CV-installatie, welke verantwoordelijk is voor de warmwater voorziening en verwarming. Men gaat er doorgaans vanuit dat zolang men warm water heeft en de verwarming het doet, de CV-installatie naar behoren werkt. In de praktijk blijkt echter dat bij maar liefst 75% van de gevallen de CV-installatie niet goed is ingeregeld. Dit zorgt ervoor dat radiatoren bijvoorbeeld slechts gedeeltelijk opwarmen, of er veel te lang over doen om op te warmen. Hierdoor verbruikt u ook onnodig veel energie. Gelukkig kan Ruijg Installatietechniek dit voor u verhelpen.

Knelpunten verhelpen

Wanneer uw CV-installatie niet optimaal werkt, moet er eerst vastgesteld worden waar in het systeem het probleem zich bevindt. Ruijg Installatietechniek kan snel inzichtelijk krijgen of de knelpunten zich in de radiatoren, de leidingen of de CV-ketel zelf bevinden. Na het verhelpen van de problemen, waarna we meteen de radiatoren waterzijdig inregelen, bent u verzekerd van een verwarmingsinstallatie die niet alleen goed en veilig functioneert, maar ook veel zuiniger is. 

Energie besparen

Afgezien van het feit dat uw CV-installatie na de optimalisatie weer naar behoren werkt en u weer onbezorgd kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat, kunt u tevens een energiebesparing van 10% tot 15% realiseren. Dat betekent dat u uw investering weer snel heeft terugverdiend, én maandelijks minder kwijt bent aan energiekosten. Dit is uiteraard ook weer minder belastend voor het milieu.

Tip

Vervang de handbediende radiatorafsluiters voor radiatorthermostaten. Hiermee kunt u veel efficiënter instellen op welk niveau de radiator moet functioneren. Deze radiatorthermostaat maakt het namelijk mogelijk om de hoeveelheid warm water die door de radiotor moet stromen af te stemmen op de warmte behoefte in een ruimte.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van CV-optimalisatie, of wenst u direct een offerte aan te vragen? Neemt u dan contact op met Ruijg Installatietechniek!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
Zaterdag
Showroom geopend,
Bel voor een afspraak
© Ruijg Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl