Geschiedenis

Geschiedenis

Reeds in 1878 is door Jan Ruijg het bedrijf opgericht. Hij was werkzaam als smid en verkocht daarnaast ijzerwaren, verf en veevoeder.

Rond 1937 is het bedrijf overgenomen door zijn zoon Iemke. Deze zette de genoemde werkzaamheden voort en breidde samen met de derde generatie, Piet, de werkzaamheden uit met onder andere installatiewerk.

Vanaf 1970 breidden de installatiewerkzaamheden zich verder uit, evenals de verkoop van wit- en bruingoed en elektrisch klein huishoudelijk. In 1973 sloot Ruijg VOF zich daarom aan bij de Sprinterorganisatie. Een franchiseorganisatie voor wit- en bruingoed en elektrisch klein huishoudelijk.

Voor de verkoop van doe-het-zelf materialen en gereedschappen werd gekozen voor samenwerking met de Vakmanorganisatie. In 1997 is deze formule omgezet in Fixet. Vanaf het begin zijn wij hier dan ook bij betrokken geweest.

In verband met verdere groei is het bedrijf in de loop van 2002 in een aantal bedrijven opgesplitst. De installatietak is nu actief onder de naam: RUIJG Installatietechniek bv, afgezien van de toevoeging bv wordt deze naam al enkele jaren door ons gevoerd. De activiteiten Fixet en Sprinter vallen nu onder RUIJG Detailhandel bv. Inmiddels is een vierde generatie Ruijg werkzaam in het bedrijf. Albert is werkzaam bij RUIJG Detailhandel en Iemke bij RUIJG Installatietechniek.

 

Na de splitsing op papier is de fysieke scheiding van beide bedrijven ook een feit. RUIJG Installatietechniek werd in 2004 gevestigd in een schitterend nieuw pand aan de Midslanderhoofdweg 4 te Midsland, terwijl Fixet Ruijg gevestigd sinds 2009 is in onze laatste nieuwbouw (circa 1800 m2) aan de Nieuwe Dijk 41 te Terschelling West.

Met ingang van 2011 is RUIJG Installatietechniek / Sanitiem Ruijg ook gevestigd aan de Nieuwe Dijk. Naast een Installatie-shop is er ook een ruime sanitair-showroom met een groot assortiment sanitair en tegels.

Op 12 mei 2011 heeft Willem Hendrik Ruijg de deuren van onze winkel in Lies weer heropend. Hier vindt u nu EP: Ruijg en Nei de Oast: koffie en thee. Bij EP: Ruijg kunt u terecht voor wassen, drogen, koelen, vriezen, afwassen, koken, bakken, opnemen en afspelen en persoonlijke verzorging. Nei de Oast is het adres op Terschelling voor koffie en thee. Thee is zowel los als verpakt te verkrijgen en de koffie kunt u als bonen kopen of in elke gewenste maling laten malen.

In 2013 heeft Iemke Ruijg de bedrijven RUIJG Installatietechniek en RUIJG Detailhandel (Fixet Terschelling) overgenomen. Piet en Tonny Ruijg-Wilbrink hebben dan 43 jaar aan het hoofd van het bedrijf gestaan.

Op 9 juli 2015 is de bouwmarkt overgestapt naar een nieuwe formule: Multimate.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
Zaterdag
Showroom geopend,
Bel voor een afspraak
© Ruijg Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl