Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt u vele voordelen ten opzichte van een gewone CV-installatie. Er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om vloerverwarming aan te laten leggen. Ruijg Installatietechniek vertelt u graag meer over de werking en de voordelen van vloerverwarming. 

Werking vloerverwarming 

Sommige huishoudens hebben alleen vloerverwarming in de badkamer liggen. We spreken dan van vloerverwarming als bijverwarming. Maar het is ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te plaatsen; hierbij wordt alle warmte in uw woning in zijn geheel door de vloerverwarming opgewekt. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruik gemaakt van verwarming middels water (anders dan bij vloerverwarming als bijverwarming, waar meestal verwarming middels elektriciteit wordt toegepast). Eerst worden er kunststof leidingen onder uw vloer gelegd. Deze worden via een verdeelunit aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit is voorzien van een pomp en een thermostaatkraan. Die thermostaatkraan zorgt ervoor dat er geen water van een te hoge temperatuur door de leidingen heen kan stromen. Als het water te heet is, wordt het gemengd met het koudere retourwater. Op die manier kunt u heel nauwkeurig de temperatuur instellen, en wordt uw vloer niet beschadigd door een te hoge temperatuur. 

De voordelen

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte. Hierdoor is het mogelijk om de ruimtes in uw woning op een zeer gelijkmatige en constante manier te verwarmen. U zult direct het verschil merken; vloerverwarming levert een veel comfortabelere warmte dan andere manieren van verwarmen! Maar behalve een verhoogd comfort is er nog een andere reden dat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming: het hoge rendement. Dat klopt, met vloerverwarming kunt u flink besparen op uw maandelijkse energiekosten!

Heeft u nog vragen?

Wanneer u behoefte heeft aan een advies op maat of een berekening van uw besparing, neemt u dan contact op met Ruijg Installatietechniek voor het maken van een afspraak. We komen graag bij u langs om u op een eenvoudige manier te laten zien hoe vloerverwarming werkt. 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
Zaterdag
Showroom geopend,
Bel voor een afspraak
© Ruijg Installatietechniek 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl