Neem contact met ons op
0562 - 44 96 00

Zonnepanelen Zakelijk

Bent u een ondernemer in Nederland? Profiteert u graag van een aantrekkelijk fiscaal voordeel? Dan kan het voor u erg interessant zijn om te investeren in duurzame alternatieven. Ruijg Installatietechniek informeert u graag over de regelingen die van toepassing zijn wanneer u zou investeren in zonnepanelen. 

Regelingen ondernemers

Om ondernemers te stimuleren om te investeren in duurzame alternatieven, zijn er door het Ministerie van Financiën, Infrastructuur en Milieu twee regelingen in het leven geroepen: de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

Met de MIA kunt u maximaal 36% van de totale investeringskosten van uw zonnepanelen in aftrek brengen op de fiscale winst van uw bedrijf. De Vamil biedt u vervolgens de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer deze kosten worden afgeschreven; hierdoor kunt u niet alleen een rente voordeel realiseren, maar ook een liquiditeitsvoordeel. 

Het komt erop neer dat wanneer u als ondernemer zou investeren in zonnepanelen, dit u alleen maar voordelen oplevert. Zo werkt u mee aan een betere toekomst (wat ook uw reputatie ten goede komt), en profiteert u van lagere maandelijkse energielasten en een aantrekkelijk fiscaal voordeel. Dat is niet verkeerd, vinden wij. 

Uitvoering regelingen

De MIA en de Vamil worden uitgevoerd door Agentschap NL en de Belastingdienst. Agentschap NL is verantwoordelijk voor de technische controle van de aanvragen. De belastingaangifte wordt door de Belastingdienst gecontroleerd, en zij bepalen uiteindelijk of de MIA/Vamil toegepast mag worden. 

Heeft u nog vragen?

Hebben wij uw interesse gewekt, maar zit u nog met vragen? Of wilt u graag een offerte aanvragen voor de installatie van zakelijke zonnepanelen? Neemt u dan contact op met Ruijg Installatietechniek. We helpen u graag verder!

Meer informatie over Zonnepanelen Zakelijk? Neem contact op!
Copyright Ruijg Installatietechniek - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl