Neem contact met ons op
0562 - 44 96 00

Sauna

Sauna is gezonde ontspanning!

Saunabaden is goed voor:

  • verhoogde weerstand
  • ontslakken van het lichaam
  • verhoogde bloedcirculatie
  • ontspanning en herstel van de dagelijkse stress
  • reiniging en verzorging van de huid
  • algemeen welbehagen
  • preventieve werking tegen verkoudheden, reumatische aandoeningen, jicht en ischias
  • boven alles is saunabaden plezierig 

Houtsoorten Sauna’s

Polarfichte groeit in de omgeving van de poolcirkel of noordelijker. Polarfichte heeft een levendige structuur met stevige vaste noesten, liggende jaarringen en een pittige geur.

Canadees red ceder hout scheurt niet, krimpt niet en is duurzaam. Red ceder hout reflecteert infrarood, is bacterie- en schimmeldodend en heeft dankzij zijn etherische oliën een milde houtgeur.

Abachi is een tropische zachthout soort met een zeer geringe warmtegeleiding. Volledig hars- en splintervrij en daardoor ideaal voor de inrichting van de saunacabine, zoals de banken en rugleuningen e.d. Alle door ons gebruikte houtsoorten zijn van de allerbeste kwaliteit en hebben een komo-keurmerk. Ze worden door ons zeer zorgvuldig opgeslagen met grote zorg verwerkt door timmerlieden met jarenlange ervaring.

Waar kan uw sauna staan?

In principe kunt u uw saunacabine overal in huis opbouwen. Van de kelder tot op de zolder. Een douche in de buurt is ideaal. De vloer onder uw cabine moet waterpas zijn en zonder oneffenheden.
Optimaal is een tegelvloer, maar ook beton of kunststof is mogelijk en zelfs een houten vloer kan.
Let op! In de sauna zelf wordt geen vloer geleverd.

De sauna zuigt frisse lucht onder de deur aan en geeft deze diagonaal tegenover de kachel op ca. 30cm hoogte via de ontluchtingsopening weer af. Bij een privé sauna is een directe ontluchting naar buiten niet nodig. Bij een combicabine is een ontluchting naar buiten wenselijk. Voor de sauna kachel is een 400V 3N aansluiting direct uit de meterkast op het bedieningspaneel noodzakelijk. Diameter 5×2,5mm2. De spanning voor de lamp komt eveneens van het bedieningspaneel. Voor kleine cabines, tot maximaal 4,5m3 inhoud is een kachel van 230V mogelijk. De capaciteit van de kachels wordt gegarandeerd bij een omgevingstemperatuur van 18 graden Celsius.
Denkt u erom dat bekabeling en aansluiting door een erkende elektricien dient te geschieden.

Kom langs in de showroom van Ruijg Installatietechniek en bekijk samen met ons de mogelijkheden.

Meer informatie over Sauna? Neem contact op!
Copyright Ruijg Installatietechniek - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl