Neem contact met ons op
0562 - 44 96 00

Warmtepompen

Er zijn tal van verantwoorde, duurzame manieren om uw woning te verwarmen. Ruijg Installatietechniek informeert u graag over de werking en de voordelen van warmtepompen. 

Werking warmtepompen

Een warmtepomp is een slim systeem dat in staat is om warmte te onttrekken uit verschillende warmtebronnen. Deze warmte kan vervolgens worden gebruikt om uw woning te verwarmen.

De eerste warmtebron is de buitenlucht; de warmte wordt door de warmtepomp aan de lucht onttrokken en gebruikt om uw water te verwarmen. De tweede warmtebron is het grondwater; dit wordt door de warmtepomp naar de oppervlakte gepompt, waarna de warmte eruit wordt getrokken. Het koude water stroomt vervolgens weer terug de grond in. Deze twee manieren zijn relatief eenvoudig toe te passen. Maar er is ook nog een derde warmtebron die gebruikt kan worden, namelijk de bodem. Het aardoppervlak wordt verwarmd door de zon, en door een slim leidingstelsel onder de grond aan te leggen is het mogelijk om ook hier warmte aan te onttrekken. Omdat er voor een bodem warmtepomp wel ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, is een bodem warmtepomp eigenlijk alleen interessant bij nieuwbouwwoningen. 

Rendement warmtepomp

Een warmtepomp is in staat om ongeveer 75% van de warmte die nodig is om uw woning te verwarmen, zelf te generen. De overige energie wordt gebruikt om de warmtepomp daadwerkelijk te laten functioneren. Dat betekent dat voor elke 25 euro die u aan energie gebruikt, u 100 euro aan warmte opwekt.

Heeft u nog vragen?

Wilt u weten of een warmtepomp voor u ook rendabel is, neemt u dan contact op met Ruijg Installatietechniek. Door uw huidige verbruik in kaart te brengen kunnen wij u een vrij nauwkeurig beeld geven van de investering, de terugverdientijd en besparingsmogelijkheden van een warmtepomp.

Klik hier voor alle ISDE subsidie mogelijkheden in 2018!

Meer informatie over Warmtepompen? Neem contact op!
Copyright Ruijg Installatietechniek - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl