Neem contact met ons op
0562 - 44 96 00

Zonnepanelen Particulier

Als vooruitstrevend installatiebedrijf houden we ons bij Ruijg Installatietechniek constant bezig met duurzame alternatieven. Eén van onze duurzame alternatieven die steeds populairder worden zijn onze zonnepanelen voor particulieren. We vertellen u graag meer over de voordelen en uiteraard de besparingsmogelijkheden van zonnepanelen.

Gratis energie

De energie van de zon is gratis, dus waarom zouden we daar geen gebruik van maken?

Zonnepanelen bestaan uit zogeheten fotovoltaïsche cellen (ook wel zonnecellen genoemd), welke het mogelijk maken om zonlicht om te zetten in elektriciteit. De elektriciteit die door een zonnepaneel wordt opgewekt is precies hetzelfde als de elektriciteit die door uw energieleverancier wordt geleverd; alleen dan gratis! Daarbij is het opwekken van energie middels zonnepanelen ook veel efficiënter, omdat de stroom niet naar uw woning getransporteerd hoeft te worden. 

Rendement berekenen 

De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u kunt behalen. In Nederland presteren de zonnepanelen het beste in het westen van het land. 

Hoeveel energie u met één zonnepaneel zou kunnen opwekken, is afhankelijk van diverse factoren. Hierbij kunt u denken aan het soort dak dat u heeft, de hellingsgraad en de oppervlakte van het dak, en de oriëntatie op de zon. Eén enkel zonnepaneel levert jaarlijks gemiddeld 225 kWH aan stroom op. Als u bedenkt dat de prijzen van fossiele brandstoffen in de toekomst alleen maar zullen stijgen (ze worden tenslotte steeds schaarser), en daar bij optelt dat er steeds meer wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van zonnepanelen, zult u zich realiseren dat u steeds meer kunt besparen met uw zonnepanelen. Op dit moment is het mogelijk om een rendement van 10% te behalen. Door de gratis besparingsberekening te doen weet u direct hoeveel u kunt besparen met het plaatsen van zonnepanelen. 

De Installatie

Om het gehele systeem te kunnen instaleren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. In Nederland presteren de zonnepanelen het beste in het westen van Nederland. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen is het rendement het hoogst.

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de voordelen of de werking van zonnepanelen? Of wilt u de besparing en terugverdientijd graag inzichtelijk krijgen? Neemt u dan contact op met Ruijg Installatietechniek!

Meer informatie over Zonnepanelen Particulier? Neem contact op!
Copyright Ruijg Installatietechniek - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl